De buurtpreventie app van Veiligebuurt

Misschien heeft u al eens gehoord van buurtpreventie of digitale buurtpreventie groepen (vaak via de app whatsapp op uw smartphone). Dat gaat over betrokken bewoners die samen contact hebben en alert zijn op verdacht gedrag in de buurt. Zo staan deze bewoners voor elkaar klaar als er iets urgents gebeurt en melden ze snel via de telefoon urgente informatie aan elkaar.

Dit soort initiatieven schrikt inbrekers af en vergroot de kans dat een dader alsnog gepakt wordt. In heel Nederland organiseren steeds meer bewoners zich in zo een groep. Inbraken dalen vaak tot wel 50% in zo een buurt.

Het wordt steeds makkelijker voor buren om hieraan mee te doen. Zelfs al zonder dat we elkaar kennen en zonder sociale verplichtingen. Wel omdat we natuurlijk allemaal veilig willen wonen in Veiligebuurt Apponze buurt. Daarom deze actie, we vragen alle bewoners in de buurt om hieraan mee te doen!

Hiervoor gebruiken we de gratis Veiligebuurt app:
  • Veiligebuurt werkt anoniem, U hoeft niet elkaars 06-nummer te weten (of te delen)
  • Geen beperking in aantal deelnemers binnen de groep
  • Makkelijk meerdere onderwerpen bespreken binnen dezelfde groep
  • Urgente melding kunnen maken
Het is heel makkelijk om deel te nemen:
  • U download de gratis app op uw smartphone via de betreffende “App Store” Zoekt u op “Veiligebuurt” dan vindt u de app direct. (of gebruik de QR code onderaan de website)
  • U registreert met uw postcode en uw e-mailadres, daarna komt u automatisch in de juiste buurtgroep waar uw buren ook zijn.
U wordt automatisch lid van een:
  • Straatgroep (dit betreft iedereen die in uw straat woont)
  • Buurtgroep (dit betreft iedereen in een iets groter gebied binnen uw woonplaats)
  • U kunt direct beginnen met meldingen maken of belangrijke informatie delen

Ook kunt u deelnemen in andere buurten, bijvoorbeeld bij familieleden, u kunt groepen zoeken via het zoekicoontje (vergrootglas) binnen in de Veiligebuurt app.

Wij zouden het zeer waarderen als u ook wilt meedoen. Met enkele buren samen zijn we al begonnen dus u bent niet alleen in de groep. Download de app en neemt u eens contact met ons op. Door samen alert te blijven en contact te hebben zorgen we ervoor dat onze buurt veilig blijft!

Hartelijk bedankt.

Namens uw Buurtpreventieteam

Registeren-Voor-VeiligeBuurt