Met verlichting ben je altijd thuis.

Je hoort het steeds vaker op de tv en sociaal media. De bekendste reclame is ‘maak het inbrekers niet te makkelijk’.

Niet alleen winter periode is dit belangrijk, maar juist ook in de zomer.

Er gaan veel mensen op vakantie of weekendjes weg. De inbrekers hebben het snel in de gaten door je huis in de gaten te houden.

VvE-logo

Vanuit de buurtpreventie willen vooral een oproep doen aan de VVE (Vereniging Van Eigenaren). Tijdens onze rondes komen we veel hofjes tegen waar weinig tot geen licht brand ’s avonds. Het is ontzettend donker, en het kan de jongeren uitnodigen om daar te gaan ‘hangen’. Ook kunnen ze in de achtertuinen hun gang gaan, omdat het bijna niet verlicht is. Het valt dus niet op.

Mocht de VVE vragen of problemen hebben. Dan kan er altijd contact met ons worden opgenomen. Wij kunnen kijken of wij kunnen helpen, of iemand anders inschakelen die de VVE kan helpen.

beurstips_voor_2018

Wat kun je zelf doen om te laten zien dat je thuis bent. Of beter gezegd, wat kun je doen om niet te laten zien dat je niet thuis bent.

  • Zorg dat de verlichting aan de schuur het doet. Zet er een tijdschakelaar tussen. Ze heb je er geen omkijken meer naar om het aan of uit te zetten. Je hoeft alleen de tijd aan te passen als het eerder of later donkerder wordt. Door de verlichting aan de schuur zijn ook de steegjes duidelijk verlicht. Ook de buren kunnen dan zien of er een verdacht persoon rond loopt.
  • Laat 1 of 2 lampjes aan in je huiskamer. Zet ook daar een tijdschakelaar tussen zodat de verlichting aangaat op vaste tijden. Zo heeft de inbreker geen zicht wanneer je wel of niet thuis bent. Gebruik hiervoor Led-lampen om de kosten te drukken.
  • Gebruik lampen met een sensor in de voortuin of aan poort. Ook dan is goed te zien of er ’s avonds laat iemand in je tuin komt. Ook voor de buren, mocht je niet thuis zijn.

Verlichting is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor u zelf, maar ook voor de buren.

Samen staan we sterk tegen inbraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *