Preventie tips

Veel stegen zijn slecht verlicht!

Zorg dat de stegen goed verlicht zijn.

U heeft het vast wel eens gehoord of gelezen: ‘Iemand kijkt over de schuttingen’. Gelukkig dat het dan gezien wordt!!
Maar vaak gebeurt het ook dat men het niet ziet, en de inbreker kan zijn gang gaan.

Het gebeurt helaas steeds vaker dat inbrekers gaan kijken over de schuttingen, en dat is zeker geen veilig gevoel!
Mocht u een onbekend persoon dit zien doen, uiteraard gelijk 112 bellen!

Een goed verlichte steeg maakt het voor de inbrekers minder interessant. Ze zijn namelijk goed zichtbaar voor de omwonenden, en zullen zo ook sneller gesnapt worden.

Wij flyeren door de wijk.

Heeft u onze flyers al in de brievenbus gehad? Zo niet, dan is de kans groot dat u ze nog krijgt.
Mocht u de flyers niet hebben ontvangen, dan kunt u hier ook de informatie vinden.

DDO Meeloopavond

De DDO(Donkere Dagen Offensief)gaat ook weer van start. Deze start dit jaar op dinsdag 9 oktober 2018 om 20:00 uur. Wij van Buurtpreventie Stripheldenbuurt willen u heel uitnodigen om deze avond gezellig met onze teamleden een ronde te gaan lopen. Het hoofddoel wat centraal staat deze avond is: Wat is het donkere dagen offensief? Wat doet de politie,handhaving,gemeente Almere en buurtpreventie teams tijdens de DDO? Wat kunt u verwachten tijdens deze ronde. Preventie tips tijdens de donkere dagen. Wanneer belt u 1-1-2 en wanneer belt u 0900-8844. Tips voor in en om uw huis(bewoonde indruk maken.) Gezellige ronde & kennis maken met het buurtpreventie team. Mogelijkheid tot het aanmelden/ versterken van ons enthousiaste team. De gehele ronde kunt u vragen stellen over alles wat u maar te binnen schiet qua; veiligheid,preventie tips en vragen over de wijk en hoe kan ik meldingen doen naar de gemeente Almere. Wij lopen deze avond vanaf 2 locaties. Vomar supermarkt (Rode katerplein 2) Het Drieluik (Ten Harmsen v.d. Beekpad 4.) Wij zien uw aanmelding graag tegemoet! En tot 9 oktober om 20:00 uur.

Nationaal Hitteplan actief in heel Nederland.

Heel Nederland heeft inmiddels vakantie. De zomer laat zich al enige tijd gelden. De komende dagen wordt het extreem warm. Daarom activeert het RIVM met ingang van maandag 23 juli 2018 het Nationaal Hitteplan. Daarmee roept het RIVM op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen en ook heel jonge kinderen. Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog gemiddeld rond zonkracht 7. De huid kan dan (zeer) snel verbranden.

Natuurbrandrisico is nu fase 2 “extra alert”

De veiligheidsregio Flevoland heeft besloten om, net al vele andere veiligheidsregio’s al deden, vanaf dit moment ook een advies uit te brengen over het risico op natuurbranden via de site: www.natuurbrandrisico.nl

Deze site kan een gemeente gebruiken om een advies te geven over het gebruik van vuurkorven, fakkels, wensballonnen etc.
Ook burgers kunnen hiernaar verwezen worden en van deze site zelf de informatie afhalen.

Het risico is op dit moment geclassificeerd als fase 2 “extra alert”. Dit in het kader van de extreme droogte.

Inbraak voorkomen

Veel mensen gaan op vakantie en ruimen hun huis pico bello op. Ook laten ze drie weken post gewoon op de deurmat vallen. Voor een inbreker is het zo een koud kunstje om in te schatten dat de bewoners niet thuis zijn en ook niet spoedig thuiskomen.

Voorkom auto-inbraak

Een ‘geslaagde’ auto-inbraak in enkele seconden, veroorzaakt in elk geval urenlange problemen voor de autobezitter. Dus laten we afspreken “Niets er in / Niets er uit”. Om te helpen hebben we een aantal preventie tips opgezocht.

Whatsapp groepen voor buurtpreventie de voor- en nadelen

Whatsapp buurtpreventie groepen zijn inmiddels een bekend fenomeen.  De traditionele buurtpreventie loopgroepen zijn vaak maar voor enkele actieve bewoners maar de whatsapp groepen daar voelt bijna iedereen wel wat voor. Omdat toch bijna iedereen Whatsapp al op zijn of haar smartphone heeft staan is het voor iedereen mogelijk deel te nemen. In dit stuk zal ik enkele voor en nadelen van de whatsapp groep benoemen. Daarnaast kun je meer informatie vinden bij Stichting WABP welke zich inzet om de whatsapp groepen in kaart te brengen en te ondersteunen.

Registreer uw eigendommen

Uw gestolen laptop met persoonlijke foto’s, uw unieke sieraden en dierbare erfstukken die na een inbraak zijn weggenomen, wilt u natuurlijk het liefst terug. Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit terug, maar kan niet achterhalen van wie deze is. Wie zijn eigendommen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen. Registreer daarom nu de kenmerken van uw waardevolle bezittingen op de registratiekaart en bewaar deze goed. Geregistreerde eigendommen leveren ook meer sporen op naar inbrekers! Meerdere inbraken kunnen bijvoorbeeld aan dezelfde dader gekoppeld worden en daders kunnen langere straffen krijgen.

Nooit meer vergeten de afvalbak buiten te zetten?

Sinds deze week is de Almere Afval app beschikbaar in de stores voor Android en Iphone. In de app vindt u op welke dagen welke afvalbak aan de weg gezet moet worden. Ook kunt u een herinnering hiervan krijgen. Zo vergeet u nooit meer welke afvalbak u aan de straat moet zetten. En vraagt u zich af welke afvalsoort in welke afvalbak moet? Daar geeft deze app ook antwoord op.

Kijk voor meer informatie en de link naar de app op de website van gemeente Almere