Ronde Buurtpreventie 16 Okt. 2018

Dinsdag 16 Oktober zijn 3 buurtpreventieleden door de wijk gefietst.
Buiten dat het weer een gezellige ronde was, zijn er een aantal meldingen gedaan op Twitter.
Lees gauw verder om de meldingen die gedaan zijn te bekijken.

Afval dumping

Helaas komen wij met een ronde regelmatig afval tegen op plekken waar het niet hoort.
Gelukkig wordt dit snel opgepakt door de gemeente en komt handhaving langs.
Zij doorzoeken het afval in de hoop dat er een adres of iets dergelijks gevonden wordt, als dat het geval is dan kunnen deze mensen een bezoekje verwachten.
Mensen alstublieft! Gooi uw afval netjes weg. De boete is erg hoog en zonde van uw geld. Het is niet nodig.
Hou de wijk netjes en schoon.

Verzakking

Zoals te zien is op de foto is deze stoep behoorlijk verzakt. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.
De gemeente zal dit zo snel mogelijk oppakken en herstellen.

Lantaarnpaal defect

Zeker met de donkere dagen is het heel erg belangrijk dat de wijk goed verlicht is. Hier zijn wij ook heel erg alert op.
Als er een lantaarnpaal defect is melden wij dit met het nummer van de lantaarnpaal, en de straatnaam waar deze lantaarnpaal staat.

Gevaarlijke situatie!!

Dit is zo’n gevaarlijke situatie. Zeker in het donker was het slecht te zien. De kans dat iemand hier tegen aan had gereden was vrij groot.
Gelukkig is dat niet het geval. Wij hebben het zelf kunnen herstellen, zodat het weer goed zichtbaar is. We hebben er wel een melding van gemaakt, om dit te voorkomen in de toekomst.

Waar letten wij op?

Zoals u hier boven heeft kunnen lezen letten wij op best wel veel dingen. Zo zijn er nog veel meer dingen waar wij op letten.
Eigenlijk alles wat te maken heeft met veiligheid, zichtbaarheid, overlast, vernielingen en zo kunnen we nog wel een paar opnoemen.
Vooral de veiligheid in de wijk is erg belangrijk. En dat doen wij zeker niet alleen, maar samen met de buurt. Het is daarom ook belangrijk om meldingen te doen als u iets niet vertrouwd.

Verdachte situaties

Buurtbewoners zien sneller een verdachte situatie. Daarom is het ook belangrijk dat u dit meld en belt met 112(verdachte situaties, directe spoed) of 0900-8844 geen spoed wel politie.
Daarnaast kunt u ook meldingen maken met de Veiligebuurt App. Het is een makkelijke en duidelijke app waar u meldingen kunt doen van verdachte situaties, maar ook meldingen krijgt van de wijken die u aangeeft.
De Amber-alerts worden ook hier duidelijk vermeld. De buurtpreventie leden zitten ook in de Veiligebuurt, dus ook wij kunnen er eventueel naar handelen.

Ook kunt u via de Whatsapp-groep een melding maken van verdachte situaties. Deze meldingen worden ook doorgegeven aan de buurtpreventie, zodat wij eventueel kunnen helpen waar nodig.

Lijkt het u leuk om een keer kennis te maken met de Buurtpreventie en een ronde mee te willen lopen door de wijk?
Laat het ons dan uiteraard weten!