Vijf tips om inbraak in uw woning te voorkomen.

Een inbraak in een woning kan nooit voor 100 procent worden voorkomen maar het wordt inbrekers in veel gevallen wel makkelijk gemaakt.

Tips

Dit zijn vijf tips om een inbraak te voorkomen

Tip 1: Draai de deur op slot als u weggaat.
Trekt u de voordeur alleen maar dicht, dan kan deze met een creditcard of hard stuk plastic zo open gemaakt worden. Ook wel bekend als de flippermethode.

Tip 2: Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt.
Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar of laat licht branden. Maak bij langere afwezigheid afspraken met uw buren.

Tip 3: Sluit alle ramen als u weggaat.
Als een insluiper via een open raam uw woning binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om uw spullen mee te nemen. Doe daarom alle ramen dicht als u weggaat. Ook dak- en wc-raampjes. Zelfs als u maar heel even de deur uit bent.

Tip 4: Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.
Een inbreker hoeft dan alleen maar een raampje in te slaan en kan de deur zo van het slot draaien. Of hij boort met een handboor een gaatje in het kozijn om bij de sleutel te kunnen. De zogenaamde gaatjesboormethode.

Tip 5: Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg.
Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen.